Nansensgade 47
1366 København K
T: 3312 0087
mail@josephinelarsen.dk
Skype: josephineolarsen

Kender du det?

Når sygdom eller symptomer – diagnosticeret eller ej – er en del af hverdagen, og som for mange vitterlig er en kamp. Fordi det hæmmer og begrænser. Fordi det griber ind i din adfærd og fjerner dig fra det du nyder at gøre. Fordi pludselig er der en masse indre skæld og smæld mod kroppen eller følelserne.

Og så glemmer du at være venlig mod dig selv!

 

  • Hvad fanden har jeg gjort for at fortjene dette?
  • Jeg forstår ikke hvad der sker med mig?
  • Jeg kan da heller ikke stole på dig, krop!
  • Min krop er imod mig for den kører sit eget løb, uanset hvad jeg gør!

 

Det er frustrerende og meget sorgfuldt at være syg eller have symptomer, der er nærværende 24/7. Som du bare aldrig har fred for. Som hele tiden minder dig om alt det, du ikke længere kan eller gør. Som får dig til at føle dig forkert eller at du har gjort noget forkert.

Og ja, så bliver det bare super svært at være venligheden selv. Det bliver ligesom nemmere at adskille sig selv op i små dele. Og lade en af dem være “fjenden”. For så gør det måske mindre ondt.

– KROP

– FØLELSER

– TANKER

– ÅND

Eller måske er det bare en fortsættelse af det, det altid har været. En adskillelse mellem alt det du er. For de fleste af os lærer meget tidligt i livet overlevelses strategier for, at få noget til at være mindre smertefuldt. Og adskillelse, det er noget dine celler er godt trænet i, til at kunne skærme sig imod det ubehagelige.

 

 

Det er ikke mindre smertefuldt. Det er ensomt og fyldt med kamp mod dig selv.

 

Din krop vil dig ikke noget ondt. Den har fået en sygdom eller symptomer – og det kan der være en million årsager til, som intet har med dig at gøre. Som er uden for din kontrol. Som har så mange tråde ind i hvad dit liv har været, at det er umuligt at pege ad en ting som gør det.

 

Træn dig i at være venlig mod dig selv

 

Det er et skridt hen imod at vikle dig fri af sygdom og symptomer. Det er ikke det eneste skridt til at blive fri, men et vigtigt skridt til at give dig ressourcer til at samle dig.

Og ja det er et skridt som er svært, og som har brug for din opmærksomhed. Brug for din villighed til, at begynde igen hver gang det glipper. For det gør det. Der vil være de der dage, hvor du fanger dig selv i at være i fuld sving med pisk og sabel.

Og lige der begynder din venlighed igen, og igen, og igen. Uden skæld ud.

Jeg ved godt at det måske går helt i sort indeni dig lige nu. For hvad dælen er venlighed? Hvad er det lige jeg præcist gør når jeg er venlig mod mig selv?

Og …. det er der jo ikke lige et præcist svar på, men du kan prøve en af de følgende 3 metoder til at hjælpe dig på vej:

 

  1. Lav en kæmpe poster med spørgsmålet “Hvad er det venligste jeg kan gøre for mig selv lige nu?”
    – du vil opleve en ny dialog opstå indeni dig og at det højst sandsynligt vil være mange forskellige svar

 

  1. 21 dages venlighed hvor du vælger en ting som du gør hver dag i 3 uger – og så gentager med en ny 21 dages venlighed enten med det samme eller en ny ting
    –  du vil opleve en ny form af energi rejse sig i dig som smitter ind i andre dele af dit liv

 

  1. Læg din hånd på hjertet, luk dine øjne, tag et dybt åndedrag, kys dine skuldre og sig “Jeg er okay som jeg er”
    – du vil opleve en afspænding i dit indre, og at du med tiden for lyst til at sige noget endnu mere allerkærligste til dig selv. Og der giver du den bare gas!

 

Når du træner at være venlig mod dig selv tanker du dine celler fuld af kys og kærlighed ♥
Kærligst, Josephine

 

Venlighed kunne også være at gøre din lever glad hele året. Læs HER hvordan!