Nansensgade 47
1366 København K
T: 3312 0087
mail@josephinelarsen.dk
Skype: josephineolarsen

Har du tænkt over hvordan dit sprog påvirker din livskraft?

Når du tænker tanker om den du er og hvordan din krop er. Når du taler højt til dig selv om det du gør og  hvilke symptomer din krop reagere med. Når du fortæller andre om hvem du er og hvordan din krop gør.

Om dit sprog skaber ressourcer til din livskraft eller nedbryder din livskraft?

Find dine skjulte ressourcer til livskraft

En del af den holistiske udviklingsproces handler om sprog – ord der tænkes, ord der bliver sagt, overbevisninger, handlinger, forestillinger, historier, fikseringer, spændinger, smerter, sansninger, symptomer og sygdomme …. – om hvordan og hvor sproget kommer til udtryk, i hvilke situationer og hvilket sprog der ligger bag.

Vi ønsker at opdage sproget, om hvordan vi kan gå det i møde og finde veje til at bære det blødt i favnen fremfor for, at være i krig med det. Så rummeligheden kan lande om hvordan kroppen og sindet fordøjer og optager sproget – og du kan forstå hvad der giver ressourcer til livskraft og hvad der nedbryder livskraften til gentagelse af symptomer og sygdomme.

 

 

Åndedrag

Øv dig på med et langsomt åndedrag
fordi det er det vigtigste redskab du har til at mærke din krops sprog og signaler til dig

Øv dig så ofte du husker det. Når du sidder med fødderne i fodbad, inden du lægger dig til at sove, når du er i gang med “hvad som helst” eller når du laver nyre/binyre strøg (se nedenstående). Bare øv dig og øv dig og øv dig! Det tager tid. at finde rytmen og huske at gøre det. Sådan er det bare. Blot vid at hver gang du øver, så er du et skridt nærmere dine skjulte ressourcer for livskraft. Et skridt nærmere dig selv.

Åndedraget gør du sådan her:

Ånd langsomt ind imens du roligt tæller 1 – 2 – 3 – 4
hold dit åndedrag imens du roligt tæller 1 – 2 – 3 – 4
ånd langsomt ud imens du roligt tæller 1 – 2 – 3 – 4
hold dit åndedrag imens du rolig tæller 1 – 2 – 3 – 4

Når du ånder ind så tillad din mave at blive stor og lade sig fylde ud med dit åndedrag, som var det en ballon. Gentag og forsæt i 5 minutter eller så længe du kan rumme det i din krop.

 

Nyre/binyre strøg

Stryg dine nyrer/binyrer med bløde hænder
fordi det nærer din krop til at give slip og skabe ny energi

Livet og livsstil udfordrer kroppens kraft fordi det presser den til at bruge sine ressourcer uden at den måske får fyldt dem op igen. Ofte er det vedvarende og over længere tid at kroppen er på “overarbejde” og når den begynder at gøre opmærksom på det ved at forskellige symptomer opstår. Som først sådan rigtig opdages når der er gået noget tid, og for rigtigt mange al al for længe eller det var kun muligt lige dér, at ignorere det fordi der ikke var tid til at tage sig af det, eller fordi der var frygt for hvad det er der sker af tilstande i kroppen.

Nyre/binyre strøg gør du sådan her:

Stå med let bøjede knæ og flade fødder. Læg dine håndflader om bagpå ryggen med håndroden lige under nedre ribben og fingrene pegende ned mod gulvet. Stryg blidt langsomt op og ned , brug dit åndedrag og nyd hvordan ro og energi skabes.

Forsæt i 5 minutter.

 

Sving din livskraft

Vug og sving dit bækken i en let rytme
♥ fordi med bevægelse kan du skabe kontakt til dine skjulte kræfter af liv

Der sker ofte det at livet griber ind og forstyrrer det du var i gang med. Der er perioder hvor du styres af frygt, normer, mangel på penge eller andet ………. som gør at du på en eller anden måde fikseres og ikke ikke får lyttet til det som kalder på dig. Hvor livsdrømme, intuition, lyst, leg, kreativitet mm. ligger hen i dvale.

Sving din livskraft gør du sådan her:

Stå med let bøjede knæ og flade fødder. Luk dine øjne og forestil dig en smuk søsten lige bagved din navle. Slip den og lad den svæve ned til midten af dit bækken. Begynd at bevæge dine hofter fra side til side. forstil dig at søstenen triller ud til venstre og tilbage til midten og ud til venstre og tilbage igen. I en bue af et smil i dit bækken.

Forsæt i 5 minutter og hvor du lægger din ene hånd op til dit hjerte og din anden på din nedre mave. Mærk og lyt til hvad der er i dig.

For nogen er der masser af sprog og billeder, for andre er det kropslige signaler. Og så kan der være helt stille. I uger, i månedsvis. Vid at det er okay. Tillad at det kan tage tid. For lige pludselig vil du opleve at noget åbner sig i dig, og at du modtager kærlige ledetråde med en stille stemme.

Det tager kun 5 minutter at finde nye veje til sproget der opbygger din livskraft

Din krop vil elske dig og du vil elske din krop. Måske ikke med det samme, men stille og roligt over tid når du øver de 3 ovenstående redskaber.

5 minutter om dagen som vil give dig kontakt til din krop, øge din indre sansning af dens sprog og skabe smil i dine celler – og du får en boost af velvære. Fordi du kan møde dig og din krop med et sprog der opbygger hele dig.

5 minutter om dagen som en daglig rutine. På lige fod som når du børster tænder og bruger tandtråd. Fordi så enkelt er det når du blot gør, og slipper den mentale energi.

5 minutter om dagen hvor du øver dig, og lader nysgerrigheden råde. Som en lille opdagelsesrejsende til søs. Og når livet stormer og du må tage dig af noget andet, så øver du dig blot videre derfra.

Det er PURE LOVE til dig, din krop og din livskraft. Altså DIG. Basta!

Kærligst
/Josephine

 

Læs også ‘Glemmer du at være venlig mod dig selv’ som også kan være en nøgle til et nyt sprog indeni dig og skabelse af livskraft