Nansensgade 47
1366 København K
T: 3312 0087
mail@josephinelarsen.dk
Skype: josephineolarsen

Livet med eller uden p-piller kan være et rigtigt svært valg. På den ene side er ørene blevet tudet fulde med at det ikke er smart at blive gravid for tidligt, men heller ikke for sent – og på den anden om hvor skadelige hormoner er.

Det bliver et LOVE HATE forhold når den lille pille skal sluges og sådan kan tiden gå med det i årevis, kortvarigt, i perioder – og med perioder uden mellem kærester og skift af generation.

For nogen finder kroppen sin naturlige cyklus igen med eller uden de samme gener der også fik dem til at vælge p-piller som f.eks uren hud og smerter i underlivet. For andre sker det bare ikke. Og så kan der gå år hvor de hormoner der er blevet undertrykt ikke kan finde sin rytme, sin vibration, sit gamle sprog frem igen.

Nogen kvinder elsker bare sine p-piller fordi de oplever at få store dejlige bryster, brede hofter og en blød gang plus kontrollen med at vælge menstruation fra. Nogen kvinder hader bare sine p-piller fordi de oplever nedtrykthed, dyb ulykkelighed, angst. Det kan føles som om noget andet tager kontrol over hvem de er som kvinde eller hvordan kroppen ser ud.

Sådan er der så meget!

Hvilken forandring skabte p-piller for dig da du første gang begyndte at tage dem?

Hvad er dit forhold til dem?

p-piller

Sådan fungere p-piller i kroppen

I super korte træk så erstatter p-piller din krops egen produktion af hormoner. De forhindrer ægløsning i æggestokkene ved at blokere de overordnede kønshormoner FSH og LH. De stopper kroppen i selv at danne kønshormoner – progesteron og østrogen – og forstyrrer deres indbyrdes balance. Uden progesteron kan et æg ikke sætte sig fast i livmoderen slimhinde. Og slimet I livmoderen bliver sejt at en sædcelle ikke kan trænge forbi i tilfælde af der skulle være et æg der overlevede den kemiske proces.

De er lavet af kunstigt østrogenlignende og kunstig progesteronlignende gestagen og findes i flere generationer i forhold til typen af gestagen i pillen, og de bivirkninger der er i brugen af p-piller.

 

 

Står du det sted i livet hvor du ønsker at stoppe med at bruge p-piller så husk at støtte din krop i processen. For ovenstående er alt det din krop siger farvel til når du stopper med at bruge p-piller – og goddag til selv at finde ud af det igen.

OG det kan godt være udfordrende for kroppen pludselig at stå alene uden hjælp som den har været vant til i 21 dage af en cyklus.

Læs om mit online forløb ’Detox efter p-piller og genskab din naturlige balance i hormonerne’ og se om det kunne være en støtte og hjælp for dig.

/ Josephine