Nansensgade 47
1366 København K
T: 3312 0087
mail@josephinelarsen.dk
Skype: josephineolarsen

Hvordan har du det her midt i foråret?

  • er du fuld af energi og nysgerrig?

ELLER

  • er du i træt og uden inspiration?
stress

Så kan det faktisk være stress

Og ja, skørt lyder det måske, men begge tilstande kan give stress eller mere stress, hvis ikke du tilbyder dig selv at nyde foråret med ’DOWN TIME’ og er bevidst om hvad du bruger din energi på.

Fælles for os alle, er der forventninger til at vi er tilgængelige, det meste af tiden, med vores telefoner, e-mails, sociale medier og alle dens notifikationer, som tager vores opmærksomhed og giver de fleste af os koncentrationsbesvær. Uden at vi ser det som et symptom på stress.

Tilgængeligheden er blevet et ’usynligt’ fundament i vores liv, og det bygges der oven på med alt muligt, lige fra værdier vi ønsker at leve op til, et samfund og en verden som vi påvirkes af og har holdninger til/eller ikke, husbyggeri, penge der skal tjenes, børn, motion …
[fyld selv på med hvad der er dit liv]

Hvor det for dig, som er fuld af energi føles positivt, at du er i gang med det du elsker, forholder dig til verden og at tiden bliver brugt til fulde med en kop latte i hånden.

Og for dig, som er træt opleves det som et åg, blot at vågne om morgenen. Hvilket kræver en del kaffe sammen med bekymringer om hvordan du kommer igennem dagen.

Uanset hvordan det er for dig, er der brug for ’DOWN TIME’ til at regulere og balancere hormon – og nervesystem til, at bevare eller skabe livskraft.

For i kroppen er der ikke forskel på positiv eller negativ stress, hvis benzinen er adrenalin eller koffein og stimulere binyrerne til, at sørge for overlevelse.

Hvor kamp-flugt hormonerne går i aktion og sætter de følgende 4 processer i gang i kroppen:

1. Leveren tømmer sine energireserver af sukker og fedt ind blodbanen, så du får et hurtigt fix af energi.

2. Blodtrykket stiger for at presse blod dybere ind i musklerne, så de får mere styrke.

3. Blodet forlader hjernen for at give til ekstremiteterne, så kroppen for mere kraft.

4. Immunsystemet undertrykkes, så kroppen kan forsættes med at kæmpe eller flygte i stedet for. at blive stoppet af en infektion. [Derfor bliver du altid syg i weekenden eller ferier)

Fortsætter det med at binyrerne skal sørge for overlevelse …….. for længe ……. skaber det hormonelle forandringer, som før eller siden viser sig som symptomer:

 – træthed, hårtab, nattesved, hjernetåge, humørsvingninger, lav immun respons, ligger vågen midt på natten, smerter i led og muskler, hjertebanken, uro, forværring at det kroppen allerede kæmper med, ustabilt blodsukker, vægtøgning, menopause fuld af symptomer – og ja; efter det kommer sygdomme snigende.

Den proces har du mulighed for at præge og sætte en kæp i hjulet for med forårsritualet ’DOWN TIME’ – og husk foråret vandrer frem til juni begynder.

’DOWN TIME’ er tid til DIG SELV, et roligt sted hvor du kan høre dine egne tanker og mærke din krop. Eller i hvert fald skabe mulighed for at du kan det på sigt. 

Det eneste fokus du behøver at have, er på ÅNDEDRAGET. Mærke dens rytme og følges med dens vej ind og ud af kroppen.

  • Hvornår på dagen vil det nære dig mest at holde ’DOWN TIME’

Det er godt, at du gør dig lidt tanker om det for at undgå, at opmærksomheden opsluges af de input dagen byder på, og i stedet skaber mere opmærksomhed til, at du kan gribe de muligheder, der uventet opstår for ’DOWN TIME’.

Det er i processen guldet er.
Kærligst, Josephine